Followers

Sunday, October 31, 2010

Nina's Collections Giveaway



Hai semua. Jom join Nina's Collection Giveaway

Tersebutlah kisah di sebuah benua, terdapat pasangan yang riang gembira melihat matahari terbenam. Di keliling mereka terhampar luas sebuah taman yang dipenuhi dengan bunga ros yang cantik dan mempunyai haruman yang menusuk kalbu. Aigoo..

Hehe. Mengarut pulak dah aku ni. Kawan-kawan sekalian, jom kita sama-sama meriahkan GA Nina ni ramai-ramai. Memandangkan tuan tanah sendiri yang ajak aku join GA ni, besar rasanya hasrat di hati ini untuk turut sama. Dan lagi besar hasrat hati ni menjadi orang yang bertuah untuk memenangi hadiah utama. Wah! Serius sangat teruja ni.


Setiap kali aku lawat blog Nina ni rasa nak amek je bouquet bunga ros merah hati tu. Cantik sangat. Aku andaikan yang Nina ni suka bunga ros merah. Betul ke ni?

"This is where I put some of my favorites... Lyrics, pictures, quotes, jokes, scripts, tips, stories... The one that touched all of my emotions... I wondered, I laughed, I cried, I was inspired... That's me...
♥niNa SyakiNa♥"

Ayat kat atas tu aku quote dari blog Nina. Wah! "The one that touched all of my emotions." Aigoo. Pasti banyak kisah yang pernah tercoret dalam blog Nina Syakina. Pasti juga bukan mudah menjadi seorang Nina Syakina. =)


WoW! Entry GA dah macam entry penghargaan dah ni. Hehe. Panjang lebar pulak aku celoteh kat sini.

Jom ramai-ramai kita sertai. Yuhuu..=)

Besday Giveaway by Nuanza


Assalamualaikum semua. 

Moga ceria dan gembira di hari Ahad yang indah dan damai permai ini. Cewwah! Dok aku blogwalking tadi aku terjumpa besday giveaway by nuanza ni. Tahun ni tahun akhir kak nuanza ni sambut ulangtahun kelahiran dalam era 20-an.

Ala akak, rileks la. Saya dulu pun pernah rasa sedih nak ucap selamat tingga pada era belasan tahun. Sekarang dah masuk puluhan tahun! Arrgh! Tensen tau akak macam ni. Tapi, saya selalu kata saya ni masih muda belia remaja lagi tau. So, lepas tu rasa rileks balik. So, akak takmo la tensen-tensen. 


Hah! Kawan saya cakap, bila tensen nanti rasa nak lepas geram kat 'sesuatu'. Maunya akak lepas geram dengan cara nak makan, maunya akak punya plan atkins tu lari. So, rileks dan chill aja akak. Takyah tensen-tensen. Wat rugi je tau makan banyak-banyak ni. Eh! Rugi ke? Takla. Rezeki tu akak.

Akak ni kan, saja je nak suruh saya datang lawat akak hari-hari. Mana taknya, penuh dengan menu yang macam-macam. Terliur saya tau. Tau la saya tak pandai masak macam akak. Mak suruh belajar masak saya cakap okay. Ye la. Memangla okay. Saya lagi hebat masak air dan goreng telur dari akak tau. Hah! Jangan la nak tarik muncung 14 belas pulak. Tempat sangkut hanger kat hostel saya ni dah cukup dah tau akak. tak perlukan muncung akak tu. Tak schomel la akak wat camtu. Nanti takleh enjoy zaman era 20-an akak yang last ni. Eheh!

Alamak akak. Panjang pulak saya ngarut ni. Biasalah, tengah musim exam ni memang tak berapa nak 'centre' sikit. Apapun akak, di kesempatan ini, saya nak ucapkan selamat ulangtahun kelahiran yang ke-29. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia bersama yang tersayang. ^^,
Nak nyanyi sikit boleh?

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan K.Nuanza
Allah selamatkan kamu

Yay!


Jom makan kek. Yummy! Hehe.


*Picture kredit to Mr Google. ^__^

Kat bawah ni adalah kad yang tak seberapa saya buat khas untuk kak Nuanza. Hope you like it!



Psst: Akak, habis saya cari gambar dalam fotopages akak. Last2 gambar ni yang saya pilih Gambar kat Putrajaya. I like ur baju kurung. Coraknya cantik and sweet.



Alrite, at last berjaya jugak aku upload dengan internet yang macam siput. Yahuu.!! =)

Saturday, October 30, 2010

GIVE AWAY - LUCKY DRAW



Surprise!!

Hai kawan-kawan semua.  Jom ramai-ramai join GA @ Lucky Draw yang dianjurkan oleh lilyauzhomemadechocolate .



Nini cokelat celup. Celup. Celup. Yuhuu. COKELAT! Suka-suka..=)

Copy paste dari tuan blog...Yuhuu..

SYARAT2 utk join GIVE Away ni:

1)FOLLOW blog kami(nnt kami follow korg jgk ;))
2)LINK blog kami ke Blog korg(kami akan linkkn blog korg jgk kt blog kami..sama2 kita tlg-mnlg...hehehe)
3)POST pasal give away ni kt blog korg(spy org lain tahu ada contest & dpt join sama)
4)SHOUT BOX iaitu tggl jejak korg kt ruangan JOM CHIT CHAT (kt sebelah kanan blog) supaya senang kami nk tahu korg dah join contest ni...
5)Terbuka kepada mereka2 yg menetap di Malaysia shj..hehehe xmampu dek non nk post hadiah ke luar sanun...hikhikhik..



Kat bawah ni, gambar-gambar yang aku 'culik' dari blog tuan tanah. Sedapnya cokelat. Cantik2 semuanya. 










Nak tahu lebih lanjut jom KLIK SINI.

Jom ramai-ramai JOIN. Yay! 

Yay! Moga aku bertuah. Boleh makan cokelat banyak2.. Happy.....2x!

GIFT to be given AWAY!!!



Hai semua.

Kali ni aku nak join GA by safetybuttonme. Wah! Suka sangat ni. 

Dua produk yang buat aku rasa tertarik sangat2 adalah ....Jeng.. Jeng..Jeng..

Owl Pillow



Comel kan? Hah! Pasni boleh la pillow tu temankan aku berjaga malam. Hehe. Kan burung hantu suka berjaga malam. Macam aku lah tu? Hehe. Taklah..=p



Smarties Bracelet


Cantik sangat. Unik pun ada. Agak-agak aku nak ngunyah smarties nanti, boleh tak kalau-kalau aku ngap smarties bracelet tu? Ngee~



So, kawan-kawan semua tunggu apa lagi jom join. Sempat lagi ni. Tarikh tutup hari ni 31 Oktober 2010. Hope penyertaan aku diterima. Yuhuuuu..=) 


"Tolong Top Up Kan Untuk Sayer!!!"



Hai semua, kali ni nak join GA from Qieranna. Moga aku akan bertuah kali ini.

Tarikh tutup: 30 November 2010

Nak tahu lebih lanjut sila klik SINI.

Yay! Jom support 1st GA by qierana ni. Yuhuu.=)

Nak tag Ieyla dan juga shekechik..

Nama Untuk Anak Wa

Hai semua. Ni homework yang Shekechik bagi. Alright. Cari nama untuk baby ni memang best. Berkobar-kobar belek buku sana, belek buku sini. Tanya ustaz dan macam-macam lagi.



Nak cadangkan nama seperti di bawah ini: -

1. Raja Aliyas Shah
2. Raja Irfan Zikri Shah
3. Raja Aiman Fikri Shah
4. Raja Amir Fauzan Shah

Wah! Banyak pulak. Ikut nak tambah lagi. Hehe. Cukup la ni.


Nak tag ieyla, sis ellen, dan juga nina. Yuhuu...^___^

My First Giveaway!!



Hai semua. Kali ni nak join contest by Duit Lama pulak. Yay!

Untuk soalan yang diajukan itu, habis aku selongkar satu demi satu entry nya. Wah! khatam dah semua entry. Hehe.

Untuk soalan 1 tentang tiga hobi :
1- Menanam pokok 'Bonsai'
2- Membela ikan laga

3- Mengumpul jersi bola

Soalan no 2:  Syiling 10 sen tahun 1971


Lepas baca je entry2 by Duit Lama ni, habis aku check tapi aku belek duit syiling. Kot-kot aku jumpa tentang duit-duit yang disebutkan. Wah! Pakcik kayo. Hehe. =p

Jom join ramai-ramai KAT SINI. yuhuu..

Friday, October 29, 2010

Contest Cuba Teka Berat Qaisara




Hai semua.

Kali ni nak main teka-teka pulak. Ibu Qaisara a.k.a Ain Rusli nak ajak kita semua teka berat Qaisara. Hah! Tunggu apa lagi, jom teka ramai-ramai kat SINI

Berat Qaisara ialah 10.3 kg. Yuhuu. Men taram je ni

Moga ianya betul. Yay!

"Untuk adik Qaisara, moga jadi anak yang baik dan sentiasa menggembirakan ibu ayah adik. Sayang selalu. =) "

1st ME & MY FAMILY Lucky Draw!!!


Hai kawan-kawan. Jom join 1st ME & MY FAMILY Lucky Draw pulak. 
Nak join jom klik SINI


Tarik tutup: 23 November 2010

Jom meriahkan Lucky Draw ni...Yuhuu..=)

Eh..Eh.. Tak habis nak cakap lagi. Hadiahnya adalah fridge magnet. Hoho. I'm lovin' it.
And my mom love it too..

Cuba tengok cam gambar kat bawah ni..Yay!


Okay, me nak tag shekechik dan juga ieyla. Yuhuu~

Lucky Draw Anak Ayah


Salam semua. Wah! Baru berkesempatan nak join GA lagi.. Yay! Dua tiga hari ni busy dengan ulangkaji untuk final exam. Hehe. Rajin kan saya? Mesti la. Kalau tak nak jawab apa nanti. Ish3.

Eh. Eh. Gambar apa kat atas tu? Hah! Nak tahu jom klik SINI.

Bila boleh join? 
"LUCKY DRAW ANAK AYAH" 
bermula dari 27 Oct 2010 sehingga 12 Nov 2010 jam 10:00 pagi
 
 
Wah! Bila tengok kalender, hari ni dah masuk 30 October. Masih baru lagi berlangsung rupanya.
Eh. Panjang pulak aku dok bebel. Jom join ramai-ramai. 
 
 Memandangkan dah jadi follower untuk blog Life is Fun ni, aku rasa agak2 aku stress nanti
aku boleh singgah baca lawak yang boleh wat aku guling-guling.

Jom join ramai-ramai. Yuhuu...~

Tuesday, October 26, 2010

first give away!! by redgurlcraft



Salam semua. Kali ni nak join First Giveaway by Redgurlcraft. Jom join ramai-ramai. Hadiahnya sangatlah menambat hatiku ini. Wah! Harap sangat aku bertuah.


TARIKH PENYERTAAN ADALAH MULAI
11 OKTOBER 2010 HINGGA 11 NOVEMBER 2010



Jom layan hadiah untuk mereka yang bertuah.




Eh. Eh. Apasal gambar ni keluar terbalik. Nak tahu mana hadiah bertuah yang 1, 2 dan 3 sila lihat gambar dari bawah ke atas. Waa. Comelnya hadiah-hadiahnya. Best sangat kalau aku yang bertuah. Mahu itu NORITA atau mahu itu takde nama la pulak, atau mahu itu NADZ.


Hehe.Tapi yang kat atas ni contoh hadiah je. Bukannya dapat nama NORITA atau NADZ. Katakan nama QISTINA nanti bolehlah tepek nama QISTINA kat situ kan. Wah! Bestnya. Bestnya. Aip. Aip. Jangan nak berangan. Dah bertuah baru boleh bebel banyak-banyak tau.

Kawan-kawan tunggu apa lagi? Sangat menarik kan hadiahnya... Jom join ramai-ramai. Aigoo. tak sabar nak tunggu keputusan ni. Waaa. Dub dab. Dub dab.

**Psst..Tak tau nape excited sangat ni.=)

GIVEAWAY - Feel The Cosmic


Hai semua. 
Kali ni nak join GA by Chekguisza pulak. 
Nak tahu lebih lanjut klik SINI

Tarikh tutup: 30 October 2010

Teka Teki Dik Rizki



Hai semua.

Hah! Dah boring taktau nak wat apa? Jom join Teka Teki Dik Rizki. Mana tahu ada rezeki boleh menang. Dapat duit raya Deepavali. Eh! Deepavali kira raya juga eh? Hehe. Nak tahu macam mana nak join dan syarat-syarat, boleh refer kat SINI. Tunggu apa lagi, jom join ramai-ramai. ^^,

Tarikh tutup: 4 November 2010

Benda: Belon
Jumlah: 22 biji 

Memandangkan sis ELLEN mula nak join GA, makanya sis ditag olehku. Yay! ^^,

Only Giveaway

Hai semua...

Memandangkan takmo pening dan banyak sangat entry pasal giveaway kat blog bebel aku, at last aku berjaya hasilkan satu lagi blog. Ye la. Mana taknya. Before ni, aku dok sibuk join giveaway, ramai yang bebel kat aku amenda entry yang aku post tu. Jadi, untuk elak perkara ni berulang lagi, tak salah kan kalau aku buka satu lagi blog khas untuk join GA kan? Salah ke? Takkan. Jom layan GA-GA di sini. Ayuh! ^^,