Followers

Sunday, October 31, 2010

Besday Giveaway by Nuanza


Assalamualaikum semua. 

Moga ceria dan gembira di hari Ahad yang indah dan damai permai ini. Cewwah! Dok aku blogwalking tadi aku terjumpa besday giveaway by nuanza ni. Tahun ni tahun akhir kak nuanza ni sambut ulangtahun kelahiran dalam era 20-an.

Ala akak, rileks la. Saya dulu pun pernah rasa sedih nak ucap selamat tingga pada era belasan tahun. Sekarang dah masuk puluhan tahun! Arrgh! Tensen tau akak macam ni. Tapi, saya selalu kata saya ni masih muda belia remaja lagi tau. So, lepas tu rasa rileks balik. So, akak takmo la tensen-tensen. 


Hah! Kawan saya cakap, bila tensen nanti rasa nak lepas geram kat 'sesuatu'. Maunya akak lepas geram dengan cara nak makan, maunya akak punya plan atkins tu lari. So, rileks dan chill aja akak. Takyah tensen-tensen. Wat rugi je tau makan banyak-banyak ni. Eh! Rugi ke? Takla. Rezeki tu akak.

Akak ni kan, saja je nak suruh saya datang lawat akak hari-hari. Mana taknya, penuh dengan menu yang macam-macam. Terliur saya tau. Tau la saya tak pandai masak macam akak. Mak suruh belajar masak saya cakap okay. Ye la. Memangla okay. Saya lagi hebat masak air dan goreng telur dari akak tau. Hah! Jangan la nak tarik muncung 14 belas pulak. Tempat sangkut hanger kat hostel saya ni dah cukup dah tau akak. tak perlukan muncung akak tu. Tak schomel la akak wat camtu. Nanti takleh enjoy zaman era 20-an akak yang last ni. Eheh!

Alamak akak. Panjang pulak saya ngarut ni. Biasalah, tengah musim exam ni memang tak berapa nak 'centre' sikit. Apapun akak, di kesempatan ini, saya nak ucapkan selamat ulangtahun kelahiran yang ke-29. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia bersama yang tersayang. ^^,
Nak nyanyi sikit boleh?

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan K.Nuanza
Allah selamatkan kamu

Yay!


Jom makan kek. Yummy! Hehe.


*Picture kredit to Mr Google. ^__^

Kat bawah ni adalah kad yang tak seberapa saya buat khas untuk kak Nuanza. Hope you like it!



Psst: Akak, habis saya cari gambar dalam fotopages akak. Last2 gambar ni yang saya pilih Gambar kat Putrajaya. I like ur baju kurung. Coraknya cantik and sweet.



Alrite, at last berjaya jugak aku upload dengan internet yang macam siput. Yahuu.!! =)

2 comments:

nuanza said...

wah dik...terkejut gak mana dpt pic tu..ehehehehhe...rupanya ambik dlm fp yer...huhuhu...terharu la..sanggup selongkar sampai umah sebelah...ok..ne way..thanx ye sbb sudi join GA akak ni...harap disini terbinanya persahabatan..kalau dtg putrajaya..rojer2 akak tau...

p/s: tergelak akak sorang2 ngan celoteh mu itu..huhuhu

Nur Qistina said...

ngeh3..sebab cari pic yang kena ngan background..gigih cari satu demi satu..

tapi kan akak, kat fotopages akak banyaaakkkk sangat foods...T___T

mahu try nanti time cuti resipi2 akak..yuhuu..

pasni saya pulak bukak dapur cam akak..hehe..=p

p/s: ngeh3..tgh dtg tak 'centre' camtu la jadinya...=)